Νέο Νηπιαγωγείο με Καινοτόμο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό, Λειτουργικότητα και υψηλή αισθητική, θα αποκτήσει σύντομα το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου .Η νέα σύγχρονη σχολική υποδομή θα κατασκευαστεί στην οδό Μελιδωνίου.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ.Νίκου Γιαλιτάκη, υπέγραψε τη Σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό και αφορά για την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου με συνολικό προϋπολογισμό 913.597,28 € και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο.

Γ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ : ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με την Ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου ανακουφίζονται γονείς και μαθητές, λόγω της κτηριακής εκκρεμότητας που υπήρχε στην εν λόγω σχολική μονάδα, στο οικόπεδο που κληροδοτήθηκε από την οικογένεια Λεμπιδάκη, δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης

« Η Δημοτική Αρχή, τα τελευταία χρόνια που η αρμοδιότητα της σχολικής στέγης μεταβιβάστηκε στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, δίνει έναν τεράστιο αγώνα καθημερινά για την κατασκευή και τη συνεχή βελτίωση των υποδομών της εκπαίδευσης σε όλο τον δήμο, και επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας, που δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο » είπε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το κτήριο μελετήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου και θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας συγχρόνως και την περιοχή.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής το νέο Νηπιαγωγείο περιλαμβάνει:

- Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,

- Δύο αίθουσες δραστηριοτήτων των νηπίων,

- χώρος αναμονής, το γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής( νηπίων, προσωπικού, ΑμΕΑ)

-Χώρος ανάπαυσης και σίτισης των νηπίων με τους βοηθητικούς χώρους (κουζίνα και αποθήκη τροφίμων) .

- Μεγάλη αυλή

- Στο τμήμα του κτηρίου που καλύπτεται με δώμα προβλέπεται ύστερα από τη στεγάνωση και θερμομόνωση του η φύτευση με γρασίδι και γενικώς χαμηλή βλάστηση συμβάλλοντας στη βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου και το μικροκλίμα της περιοχής.

- Για το υπόλοιπο κτήριο προβλέπεται η δημιουργία ξύλινης τοξοτής στέγης μεταλλική επικάλυψη με πλήρη στεγάνωση και θερμομόνωση.