Yπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, το πρωί, από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση για την εκτέλεση έργων δασικής αναψυχής, ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος στη νήσο των Αγίων Θεοδώρων. 
Ο προϋπολογισμός της εν λόγω σύμβασης ανέρχεται σε 40.000 € και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων. 
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκουλάκης με το συγκεκριμένο έργο προωθούνται ήπιας μορφής παρεμβάσεις στο νησί, οι οποίες αποσκοπούν στην ανάδειξη και την προστασία του, μέσω ελεγχόμενης επισκεψιμότητας σε μια περιοχή μάλιστα με μεγάλη οικολογική σημασία. 
“Οι παρεμβάσεις, που θα εκτελεστούν, βασικό στόχο έχουν την ασφαλή ξενάγηση των επισκεπτών στο νησί, χωρίς να δημιουργήσουν όχληση και επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι οι εργασίες αφορούν:
• Ανάδειξη του μονοπατιού, όπου θα κινούνται οι επισκέπτες, μήκους 500 μ. και των τεσσάρων θέσεων θέας – ανάπαυσης και συγκέντρωσης των επισκεπτών. Δεν θα γίνουν νέες κτιριακές υποδομές, απλώς θα γίνει μια ήπια φροντίδα στις υπάρχουσες, ως προς τον εξωτερικό τους χώρο.
• Ήπιες παρεμβάσεις ανάδειξης και λειτουργίας του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων.
• Ανάδειξη του χώρου στο αλσύλλιο πριν από την εκκλησία.
• Δημιουργία ενός αίθριου χώρου υποδοχής στην τσιμεντένια πλάκα Β.Α. του φυλακίου. 
• Δημιουργία μονοπατιού από το αίθριο προς το φυλάκιο και από το αλσύλλιο στη νότια θέση θέας του νησιού.
Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Νάνσυ Αγγελάκη, έκανε λόγο για ήπιας μορφής παρεμβάσεις, που αποσκοπούν στην ανάδειξη της νήσου, μέσω ελεγχόμενης επισκεψιμότητας. “Στις κατασκευές από πέτρα θα χρησιμοποιηθεί πέτρα από το νησί και γενικά υλικά τα οποία να είναι συμβατά με την δασοτεχνική κατασκευή και αισθητική”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κα. Αγγελάκη. 
Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος εργολάβος, Αστέριος Κυπαρίσης, οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας, ενώ αυτές εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook