Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας και για τη θερινή περίοδο του 2014 τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, παρουσιάζει στα Χανιά παραστάσεις από τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το COVENT GARDEN του Λονδίνου.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 - Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30

Royal Oρera Hoυse ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ Μπαλέτο σε τρείς πράξεις

Προπώληση : Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 19.30 - 23.00

Ορχήστρα της Royal Opera House of London
Διευθυντής ορχήστρας Martin Yates
Σκηνικά τim Hatley
Χορογραφίες Carlos Acosta σύμφωνα με τον Marius Petipa
Μουσική Ludwig Minkus
Σενάριο Nicholas Wright

Οι περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ιππότη του Θερβάντες στάθηκαν έμπνευση για πολλά μπαλέτα, γνωστότερο των οποίων είναι ο Δον Κιχώτης του Marius Petipa σε μουσική του
Ludwig Minkus. Εδώ ενυπάρχουν όλα τα στοιχεία των μεγάλων κλασικών μπαλέτων: Συγκίνηση, δράμα και ζωντανοί χαρακτήρες. Ο βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης του Royal Ballet, ο Carlos Acosta έχει χορέψει τον απαιτητικό ρόλο του Μπαζίλιο πολλές φορές. Έτσι, είναι συναρπαστικό που ανεβάζει αυτή τη νέα παραγωγή για το Royal Ballet, σε σκηνικά του τim Hatley, ο οποίος θα προσφέρει μια σύγχρονη αίσθηση σε μια ευρύτατα παραδοσιακή σκηνοθεσία.

Η μουσική είναι πλημμυρισμένη από ισπανική γοητεία και ατμόσφαιρα, με μια χαρακτηριστική διαύγεια στη μελωδία και τον ρυθμό που την κάνει αμέσως συναρπαστική -η ενορχήστρωση είναι του Martin Yates, που διευθύνει και την ορχήστρα. Ο Δον Κιχώτης είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό μπαλέτο, φημισμένο, όχι μόνο για τα σπουδαία του pas de deux, αλλά και για τα οράματα του «λευκού μπαλέτου» ("ballet-blanc") της Δουλτσινέας και πολλές γεμάτες ζωντάνια σκηνές -ένα πολύβουο λιμάνι, μια ταβέρνα γεμάτη κόσμο- που φέρνουν όλον τον θίασο επί σκηνής.

Διοργόνωση : ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ- HEAVEN LIVE
Είσοδος : 10 €