Αν περίμενε κανείς ότι από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα ξεκαθαρίσει κάπως το πολιτικό σκηνικό, μάλλον διαψεύστηκε, καθώς τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έτρεφε και πολλές ελπίδες για συναινετική στάση του Αντώνη Σαμαρά, έστω και σε επιμέρους σημεία, ωστόσο το «ξερό όχι» του προέδρου της ΝΔ μάλλον τέλειωσε και τις ελάχιστες προσδοκίες για κάποιες συγκλίσεις.

Ωστόσο, κανείς από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, από το υπουργικό συμβούλιο, δεν επιχειρεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ένα μεγάλο ανηφορικό δρόμο μπροστά του.

Αν και πριν τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ορισμένοι από το κυβερνών κόμμα μιλούσαν με κάποια ευκολία για το ενδεχόμενο των εκλογών σε περίπτωση «ναυαγίου» στις επαφές του πρωθυπουργού, στη συνέχεια και μετά τις συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου, απέφευγαν τις κρίσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό, αποκτά μεγαλύτερη σημασία και μάλλον πιο δραματική πλαίσιο η αυριανή επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (στις 10 το πρωί).

Παράλληλα, αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσονται διαφωνίες για την επιχείρηση «αποκρατικοποιήσεις των πάντων».

Βουλευτές του Κινήματος εμφανίζονταν εξοργισμένοι με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και ειδικά για την ΕΥΔΑΠ και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και άφηναν να εννοηθεί ότι μπορεί να μην ψηφίσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις, εάν έχουν βέβαια τη δυνατότητα να επιλέξουν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook