Το κύκλωμα, εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα διαμονής μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια τους προωθούσε σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ήδη έχουν συλληφθεί 10 άτομα, πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες σε Αθήνα και Πειραιά.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι: 
– 33χρονη πρώην υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα,
– τέσσερις γυναίκες ηλικίας 39, 33, 29 και 25 ετών και ένας 36χρονος, όλοι εργαζόμενοι σε αεροπορική εταιρεία,
– τέσσερις άντρες, από τους οποίους ένας 34χρονος υπήκοος Πακιστάν, με οργανωτικό – ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα και 3 έλληνες ηλικίας 40, 36, 28 και 31 ετών. 
Αναζητούνται μια γυναίκα, επίσης υπάλληλος της ίδιας αεροπορικής εταιρείας και δύο άντρες.
Πως έφτασαν στην σύλληψή τους
Όλα ξεκίνησαν όταν στα τέλη Μαϊου, αστυνομικός που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών ότι 33χρονη – πρώην υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας – τον προσέγγισε μέσω facebook και του πρότεινε να ενταχθεί, έναντι αμοιβής, σε «ομάδα» που προωθεί μη νόμιμους μετανάστες στο εξωτερικό, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το κύκλωμα μετέφερε τους παράνομους μετανάστες δύο με τρεις ώρες πριν την πτήση στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, την κατάλληλη στιγμή τους μετέφεραν στο χώρο αναχωρήσεων στις πύλες επιβίβασης, όπου και τους παραλάμβαναν οι συνεργοί τους – εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία επιβιβάζοντάς τους απευθείας στο αεροσκάφος. 
Για την περίπτωση του ελέγχου, τους εφοδίαζαν με πλαστά διαβατήρια, που εξέδιδαν κάποια από τα μέλη της οργάνωσης.
Η 33χρονη ζήτησε από τον αστυνομικό, να απουσιάζει από τις Πύλες για να μην κάνει έλεγχο ή αν σε ενδεχόμενο έλεγχο διαπίστωνε πλαστό διαβατήριο ή ταυτότητα, να τα αγνοούσε και να επέτρεπε στον παράνομο μετανάστη να περάσει. Θα του έδιναν 150 ευρώ για καθε παράνομο μετανάστη.
Ο αστυνομικός μετά από την καθοδήγηση των συναδέλφων του, άρχισε να συναντά την 33χρονη εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία και με τον 34χρονο πακιστανό.
Μάλιστα του είπαν ότι αν έβαζε και άλλους αστνομικούς στο κόλπο θα του έδιναν 50 ευρώ εξτρά το κεφάλι και αν κατάφερνε να βάλει στην ομάδα και τον προϊστάμενό του θα του έδιναν 1.500 ευρώ!
Ο αστυνομικός χωρίς να κινήσει υποψίες δέχθηκε να γίνει «ελεγχόμενη» προώθηση παράνομου μετανάστη. Θα προωθούσε παράνομο μετανάστη με προορισμό την Ιταλία.
Οι Ιταλικές Αρχές, ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή για την ελεγχόμενη προώθηση, συνέλαβαν τον αλλοδαπό και εφάρμοσαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες επαναπροώθησής του. Ο αστυνομικός στην περίπτωση αυτή έλαβε ως «αμοιβή» το ποσό των 160 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook