Η 45χρονη Βρετανίδα Sally-Anne Turner είχε εθιστεί τόσο πολύ στα on line παιχνίδια και φαίνεται ότι καθημερινά ακολουθούσε στις «γλυκές» και περιπετειώδεις αναζητήσεις τους, την Tiffi και τον φίλο της mr.Toffee, αλλά χρειαζόταν και χρήματα για να μπορεί να παίζει.
Έτσι, η 45χρονη δεν δίστασε να αφαιρεί σταδιακά χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της, η οποία είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες και η κόρη της διαχειριζόταν τον λογαριασμό της.
Η ηλικιωμένη γυναίκα παρατήρησε ότι από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν «κάνει φτερά» από τον τραπεζικό λογαριασμό της 1.000 λίρες και όπως ήταν φυσικό υποψιάστηκε την 45χρονη κόρη της, η οποία παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι ήταν εθισμένη με τα on line παιχνίδια και περισσότερο με το Candy Crash Saga.
Το δικαστήριο της πόλης Chelmsford, όπου διαμένουν οι δύο γυναίκες, πρότεινε να πληρώσει η 45χρονη το ποσόν πίσω στην μητέρα της, αλλά η ηλικιωμένη δεν αποδέχθηκε την πρόταση του δικαστηρίου.
Ο συνήγορος της κατηγορουμένης δήλωσε ότι η πελάτισσά του έχει μετανιώσει για την πράξη της και αισθάνεται τύψεις, ενώ η ίδια υποστήριξε ότι τώρα πια δεν παίζει με παιχνίδια στο διαδίκτυο.
Η γυναίκα δικάστηκε για απάτη και της επιβλήθηκε ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή, ενώ παράλληλα για τρεις μήνες της απαγορεύθηκε η έξοδος από το σπίτι της από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα.
Σημειώνεται, ότι τα on line παιχνίδια και κυρίως το Candy Crash Saga, που μπορούν οι χρήστες να το παίξουν από το κινητό τους, το tablet ή τον υπολογιστή τους μέσω Facebook, είναι πολύ δημοφιλή για τους χρήστες.
Μόνο το Candy Crash Saga το παίζουν on line περίπου 93 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο κάθε μέρα, περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο φορές την ημέρα. Το «περιπετειώδες» παιχνίδι έχει 605 επίπεδα και πολλοί χρήστες τα κατακτούν χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν χρήματα, αλλά αρκετοί διαθέτουν μεγάλα ποσά, για να «κερδίσουν ζωές». Μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2013 στο συγκεκριμένο παιχνίδι σπαταλήθηκαν 298 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, (373εκατ. ευρώ)!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook