Άλλη μια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας δρομολογίων προς την Αθήνα, εκμεταλλευόμενη τις διευκολύνσεις που παρέχει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος μάρκετινγ που εφαρμόζει σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» .

Πρόκειται για την πορτογαλική αεροπορική εταιρεία ΤΑΡ Portugal, η οποία από τις 5 Ιουνίου θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τη Λισαβόνα, με 5 πτήσεις εβδομαδιαίως. Η Αθήνα είναι ένας από τους έξι νέους προορισμούς που η ΤΑΡ Portugal ξεκινά αυτό το καλοκαίρι, μαζί με το Μάντσεστερ, τη Βιέννη, το Ντουμπρόβνικ, το Μπορντό και το Ντίσελντορφ.

Η TAP Portugal θα εκτελεί τo δρομολόγιο αυτό με πτήσεις κοινού κωδικού (code-share), σε συνεργασία με την Aegean Airlines. Έτσι, προστίθεται μια απ΄ευθείας πτήση στις ήδη υπάρχουσες, κοινού κωδικού επίσης, με ανταποκρίσεις μέσω Ρώμης, Μιλάνου, Φρανκφούρτης, Μονάχου, Μαδρίτης και Βαρκελόνης, που οι δύο εταιρείες προωθούν από κοινού στην ελληνική και πορτογαλική αγορά.

Οι επιβάτες της TAP Portugal θα έχουν τη δυνατότητα προώθησής τους από τη Λισαβόνα σε χώρες της κεντρικής Αμερικής, με 74 απευθείας πτήσεις, κάθε εβδομάδα, σε εννέα προορισμούς στη Βραζιλία καθώς επίσης προς το Καράκας, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και προς ένα μεγάλο δίκτυο στην Αφρική.

Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πτήσεις κοινού κωδικού της TAP Portugal και της AEGEAN θα περιλαμβάνουν, μέσω Αθήνας, πτήσεις προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus Α320.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook