Στα χέρια της αστυνομίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης βρίσκονται τέσσερα άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για απάτη, για υποβολή ψευδούς δήλωσης ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Ερευνών και Προστασίας (SIPA) της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, με εντολή του δικαστηρίου της χώρας, στις πόλεις Μπάνια Λούκα και Μόσταρ, ενώ ένας εξ αυτών είναι τελωνειακός.

Οι συλληφθέντες ειναι ύποπτοι για αδικήματα του οργανωμένου εγκλήματος, φοροδιαφυγή ή απάτη, τελωνειακή απάτη, παράνομη μεσολάβηση, κατάχρηση θέσης, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της SIPA, Κριστίνα Γιόζιτς.

Ιδιοκτήτες εταιρείας είχαν μεταφέρει μεγάλες ποσότητες προϊόντων που ήταν προς πώληση σε άλλο χώρο και κατέθεσαν ψευδείς δηλώσεις ότι τα προϊόντα καταστράφηκαν στις πλημμύρες που έπληξαν πριν από δύο μήνες τη Βοσνία.

Ως μέλη οργανωμένης ομάδας εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στη χώρα μετά τη φυσική καταστροφή πλαστογράφησαν έγγραφα για να δείξουν μεγαλύτερη ζημία από την πραγματική, ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και να έχουν οικονομικά οφέλη.

Τα προϊόντα αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν κρυφά από αποθήκες σε άλλο χώρο για να πωληθούν. Φυσικά, χρειάστηκε και η βοήθεια υπαλλήλου της αρχής έμμεσης φορολόγησης, με την οποία συντάχθηκαν τα ψευδή έγγραφα ότι τα προϊόντα καταστράφηκαν στις πλημμύρες, ώστε να αποφευχθεί η καταβολή ΦΠΑ και δασμών ύψους 750.000 ευρώ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook