Υλικά

• 500 γρ. πατάτες, περασμένες από τον τρίφτη
• 800 γρ. άγρια χόρτα εποχής
• 300 γρ. σπανάκι
• 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 50 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 20 γρ. λεμονοθύμαρο
• 300 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
• 10 γρ. γλυκάνισο, κοπανισμένο
• 2 αυγά
• Χυμό από 2 λεμόνια
• 30 γρ. κόρν φλάουερ
• 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 250 ml. νερό (περίπου)
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα. Τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη μαζί με τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά. Αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε περίπου για 1 ώρα μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια, τα χειροτρίβουμε και τα στραγγίζουμε εκ νέου μέχρι να βγούν όλα τα υγρά. Παράλληλα, σε άλλη λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το μπέικιν, το κόρν φλάουερ και το γλυκάνισο. Αραιώνουμε με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σ’ αυτό το σημείο, προσθέτουμε τα χόρτα στο μίγμα του άλευρου, βάζουμε το χυμό λεμονιού και φτιάχνουμε τη γεύση με πιπέρι και λίγο αλάτι (αν χρειαστεί). Κόβουμε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζουμε στους 170ο C σε παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα από τη μια πλευρά, γυρίζουμε και τηγανίζουμε και από την άλλη. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.