Ένας μέσος χρήστης «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου κοιτάζει τη συσκευή του περίπου 150 φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο «εθισμός στα κινητά» έχει αρχίσει να γίνεται ένα αυξανόμενο πρόβλημα.

Υπάρχει, ωστόσο, μία δωρεάν εφαρμογή η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να διαπιστώσετε πόσο «σοβαρή» είναι η κατάστασή σας.

Η εφαρμογή Moment ελέγχει τη χρήση που κάνετε στο κινητό σας τηλέφωνο, και σας ενημερώνει για το επίπεδο του εθισμού σας, επισημαίνοντας πότε έχει έρθει η ώρα να… το αφήσετε λιγάκι στην άκρη.

«Δημιούργησα την εφαρμογή για τον εαυτό μου» είπε ο κατασκευαστής της Kevin Holesh, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

«Πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να αγνοεί την οικογένεια και τους φίλους μου για χάρη του… iPhone. Όμως υπάρχει ένα όριο και ήθελα να μπορώ να συγκεντρώνομαι στο παρόν και να απολαμβάνω τη συντροφιά των ανθρώπων που έχω γύρω μου. Το Facebook, το Pinterest, τα μηνύματα… όλα αυτά μπορούν να περιμένουν» πρόσθεσε ο ίδιος.

\"\"

Η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα πόσο χρόνο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κάθε μέρα. Αν το παρακάνετε, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένα όρια στον εαυτό σας και αυτόματα η εφαρμογή σάς ενημερώνει πότε τα έχετε ξεπεράσει.

Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε να σας ενημερώσει πότε έχετε «ξοδέψει» το 50% του καθορισμένου χρόνου χρήσης.

\"\"\"\"

«Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ την εφαρμογή, περνούσα 75 λεπτά ή και παραπάνω την ημέρα κοιτώντας την οθόνη του κινητού μου. Τώρα έχω μειώσει το χρόνο αυτό σε 40 λεπτά την ημέρα. Στην αρχή είχα πολλές δικαιολογίες για τον εαυτό μου. Έλεγα ότι χρειαζόμουν το κινητό μου για τη δουλειά μου.

Τώρα, συνειδητοποιώ ότι δεν έχω ανάγκη να το κοιτάω πάνω από 40 λεπτά την ημέρα και όντως το χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου» είπε ακόμη και κατέληξε: «Στόχος μου ήταν να βρω την ιδανική ισορροπία, ανάμεσα στο πόσο χρόνο χρειαζόταν να είμαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο μέσω του κινητού μου και το κατάφερα. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και για άλλους».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook