Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμα ζήτησε σήμερα ανανέωση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Θεωρούμε ότι χωρίς εκεχειρία, χωρίς έναρξη διαλόγου, είναι απλώς αδύνατη η αποκατάσταση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, του νόμου και της τάξης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τα ξημερώματα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την επανέναρξη των επιχειρήσεων των κυβερνητικών δυνάμεων κατά φιλορώσων ανταρτών.
Η ανακοίνωση έγινε λίγες μόνο ώρες πριν τη λήξη της εκεχειρίας, στόχος της οποίας ήταν να βρεθεί μία λύση για την κατάσταση που επικρατεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ο Ποροσένκο, ο οποίος έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι υποκινεί τη βία στην ανατολική Ουκρανία, απέρριψε τις προσφορές της Μόσχας για αποκλιμάκωση των εντάσεων και κατηγόρησε ευθέως τους αντάρτες για την αποτυχία της τήρησης της εκεχειρίας.
«Θα εξαπολύσουμε επιθέσεις και θα ελευθερώσουμε τα εδάφη μας. Η απόφαση να μην παραταθεί η εκεχειρία αποτελεί την απάντησή μας στους τρομοκράτες, τους αντάρτες και τους επιδρομείς», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Ποροσένκο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook