Με τη συνεργασία του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί το “1ο Aegean Arts International Festival” 4-11 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα διεθνές καλλιτεχνικό φεστιβάλ με καλλιτέχνες που θα «ταξιδέψουν» στην ενδοχώρα της Κρήτης (Ανώπολη και Επισκοπή Πεδιάδας) δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά και τα μυστικά του νησιού μας μέσα από τη μουσική και τη τέχνη.

Ένα φεστιβάλ που αγκαλιάζει νέα ταλέντα και τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν την αγάπη τους για τη τέχνη με νέους που ζουν μακριά από τις πόλεις.

Στη γραφική Ανώπολη θα γίνουν όλα τα εικαστικά δρώμενα ενώ στο μαγικό «Πάρκο Παναγιωτάκη» και στην Επισκοπή Πεδιάδος θα γίνουν εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις κορυφαίων καλλιτεχνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Όλες οι εκδηλώσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα/εργαστήρια ειναι ΔΩΡΕΑΝ. Μουσικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή Πεδιάδος. Ωρες έναρξης 21.30.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου
Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει ο διακεκριμένος Έλληνας μαέστρος, συνθέτης και πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος με έργα Chopin. Ένα ταξίδι του έρωτα και του πάθους απο τον κορυφαίο καλλιτέχνη που με το διεθνές του κύρος έχει ονομαστεί ώς ‘Μαστερ του Πιάνου’.

Σάββατο 5 Ιουλιου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου/σαξόφωνο από δύο ταλαντούχες καλλιτέχνιδες απο την Ανώτερη Μουσική Ακαδημία του Στρασβούργου. Η σαξοφωνίστρια Κλειώ Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Κρήτη. Μετά την αποφοίτηση της από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου ακολούθησε το πάθος της για το σαξόφωνο με ανώτερες σπουδές στη Γαλλία οπού συνεχίζει μέχρι σήμερα. Συνεργάζεται με την Γαλλίδα πιανίστρια Harmony Perdu και θα παρουσιάσουν ένα σπουδαίο πρόγραμμα με έργα των S.D Milhaud, C.Frank,G.Faύre,C.Debussy και J.Demersemar.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κάτοικος Ρεθύμνης, συγγραφέας η Γωγώ Γιαγιά η Παραμυθού συναντάει τον εξαιρετικό Άγγλο κιθαρίστα Richard Taylor (ακουστική κιθάρα) για ένα βράδυ μουσικού παραμυθιού που θα μαγεύσει κάθε ηλικία

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

El Puerto Το λιμάνι

Σε ένα ταξίδι στην Λατινική Αμερική μας ταξιδεύει ο κορυφαίος Έλληνας βιρτουόζος καλλιτέχνης Νότης Μαυρούδη μαζί με τον συνεργάτη του, εξαιρετικό νέο κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

‘Η Μουσική ως φάρμακο’

Ο πρωτοποριακός επιστήμονας Έλληνας καρδιολόγος, συνθέτης και συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας θα παρουσιάσει ένα μουσικό διάλογο για την ερευνά του, η «μουσική ως φάρμακο» στην ιατρική και οι θεραπευτικές της ιδιότητες.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου

Εξαιρετική ταλαντούχος νέα καλλιτέχνιδα απο το Καζακστάν, η Dina Duisen θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα των A.Lyador,T.Ades,F.Chopin,N.Mendygallier,S.Prokofiev και J.Haydn

Πέμπτη 10 Ιουλιου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου από ένα νέο εξαιρετικό Έλληνα συνθέτη/πιανίστα. Ο Κώστας Αναστασόπουλος υποστηρίζει με ενθουσιασμό μικρότερους’ αλλά αξιόλογους συνθέτες τα έργα των οποίων δεν παίζονται συχνά. Οι συνθέσεις του για πιάνο έχουν αποσπάσει εντυπωσιακά σχόλια και κριτικές. Θα παρουσιάσει έργα των J.Duphly, E.W Korngold, W.Stenhammar, E.Greig, J.Ireland και K.Anastasopoulos.

Εικαστικά δρώμενα – Ανώπολη Πεδιάδος.
Στο Dali Art Hall Cafe. Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου του Αμερικανού δημοσιογράφου, ποιητή και συγγραφέα Λού Δούρο, με τίτλο ΄Στο Δρόμο προς Εδώ’. Μία ποιητική συλλογή που αναδιπλώνει εμπειρίες του ταξιδιού του που τον έφερε στην Κρήτη.

Στο Dali Art Hall Café Ανώπολη. 4 – 11 Iουλίου 2014 ΄Ώρες 10:00-22.00

Έκθεση ζωγραφικής έργων οκτώ διεθνών καλλιτεχνών

Μαγδαλένα Μποσνιακ, Κατερίνα Παπαδάκη, Γεωργία Σφακιανάκη, Δώρα Κορνηλάκη, Σίσυ Σκουλικάρη, Χρυσάνθη Κουνιανάκη, Ελλεν Βειγερς και Τζίλ Μακμόναγλ.

Έκθεση φωτογραφίας του Αποστόλου Ζέιμπέκη ‘ Κρήτη του χτές και του σήμερα’

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ανώπολης απο 4-11 Ιουλίου 2014 από 10:00-15:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από τεχνίτες του πάρκου. Εκεί θα δούνε από κοντά και θα μάθουν πώς σχεδιάζουν και φτιάχνονται τα χειροποιητα παραδοσιακά είδη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστιοσελίδα:www.aegeanartsfestival.wix.com/AAFA Facebook:aegeanartsfestival

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook