Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αθωώθηκε για το τριπλό φονικό στην Καλλιράχη της Θάσου συνελήφθη στην Καβάλα για εκβίαση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 57χρονος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τέσσερις δολοφονίες αλλά αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας μαζί με έναν 26χρονο συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και κλοπής.

Οπως ανακοινώθηκε γ διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία 38χρονου σύμφωνα με την οποία, ο 57χρονος, το μεσημέρι της 28-6-2014, τον απείλησε και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν είτε να του παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος, που υπεκμισθώνει από τον υιό του, είτε να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία αυτού.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία ο 57χρονος μετέβη στο παραπάνω κατάστημα και αφού το διέρρηξε, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε αλλαγή κλειδαριάς, αφαίρεσε από το εσωτερικό του την ταμειακή μηχανή, που περιείχε 200 ευρώ και διάφορα τιμολόγια.

seleo.gr