Με ένα νέο διαφημιστικό σποτ ο Δήμος Ρεθύμνης μπαίνει δυναμικά στο χώρο της τηλεοπτικής προβολής και διαφήμισης ενισχύοντας με ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό τρόπο, τη βαριά βιομηχανία του, τον τουρισμό.

Όλα τα πλάνα προέρχονται από αερολήψεις που πραγματοποίησε διάσημο Σερβικό τηλεοπτικό συνεργείο για τη Σέρβικη Εθνική Τηλεόραση, και απεικονίζουν θεαματικά το κάλλος του Ρεθύμνου.

Πλάνα από την μοναδική αστική παραλία, το επιβλητικό κάστρο, τη γραφική παλιά πόλη του σε συνδυασμό με την προβολή των άρτιων τουριστικών υποδομών αλλά και εικόνες από άλλα μέρη του νομού μας, προσκαλούν, σχεδόν επιβάλλουν στον τηλεθεατή, μια επίσκεψη στο ονειρεμένο Ρέθυμνο. Οι εικόνες συνοδεύονται από λέξεις – μηνύματα που απορρέουν από το όνομα Ρέθ ΥΜΝΟ.Όλο το εγχείρημα εξ αιτίας τόσο των πολλαπλών αερο-λήψεων, των μηχανικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν, του πλήθους των συνεργατών που απασχολήθηκαν και που ήρθαν από το εξωτερικό, καθώς και η ομάδα δημιουργίας και παραγωγής του σποτ στην Αθήνα, έφτασε από άποψη κόστους να μπορεί να συγκριθεί με μια ακριβή και σύγχρονη παραγωγή ταινίας μεγάλου μήκους.

Ένα κόστος που μοιράστηκαν, η Σέρβικη εταιρεία SPECIALIS και η Επιτροπή Τουριστικής ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης μέσω των μελών της - τουριστικών επιχειρηματιών.

Η διαδικασία παραγωγής του σποτ καθώς και τα δικαιώματα χρήσης παραχωρήθηκαν δωρεάν στο Δήμο Ρεθύμνης.