Από τον περασμένο Νοέμβριο χτυπούσε ανελλιπώς στα χωριά της Κέρκυρας ένα «δίδυμο» νεαρών Ελλήνων που είχαν ρημάξει τα σπίτια, ορισμένα από τα οποία είχαν… αδειάσει τελείως, ενώ έκλεβαν και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους. Τέλος στη δράση τους σήμανε χάρη σε έναν τυχαίο έλεγχο.
Οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που σταμάτησαν για έλεγχο τον έναν από τους δύο 18χρονους, διαπίστωσαν ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσε είχε κλαπεί στις 8 Δεκεμβρίου του 2013 από την περιοχή του Αγρού και τον συνέλαβαν. Στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι δρούσε μαζί με έναν συνομήλικο συνεργό του που και αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Όπως αποδείχθηκε, το «ντουέτο» των νεαρών κακοποιών είχε κλέψει τουλάχιστον άλλα τρία δίκυκλα από την ευρύτερη περιοχή της Κορακιάνας τον Νοέμβριο, ενώ είχε διαρρήξει και επτά σπίτια! Στα σπίτια των δραστών κατασχέθηκαν τέσσερις τηλεοράσεις, ένας φορητός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι 18χρονοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook