Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε τουριστικές περιοχές του νησιού οργανώθηκαν από την αστυνομία και πραγματοποιήθηκαν το πενθήμερο από 25 – 29 Ιουνίου.

Αντικείμενο των επιχειρήσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν το παρεμπόριο, παραβάσεις τουριστικής νομοθεσίας, τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων, καθώς και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και των στοχευμένων ελέγχων, συνελήφθησαν (71) ατόμα για παρεμπόριο και για διάφορα αδικήματα κυρίως της τουριστικής νομοθεσίας και κατασχέθηκαν περισσότερα από 55.000 είδη παρεμπορίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 41.406,32 ευρώ.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων οι 350 βεβαιώθηκαν σε τετράτροχα μηχανοκίνητα οχήματα (γουρούνες)

Βεβαιώθηκαν συνολικά (196) παραβάσεις εκ των οποίων:

• 168 υγειονομικού ενδιαφέροντος και
• 28 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί ναρκωτικών, περί προστασίας ανηλίκων, περί αλλοδαπών, περί όπλων κ.α.)

Κατασχέθηκαν χιλιάδες ζεύγη γυαλιά ηλίου και οράσεως, χιλιάδες γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια, τα οποία ήταν απομίμηση διαφόρων επώνυμων εταιρειών, εκατοντάδες είδη θαλάσσης, χιλιάδες γυναικεία αξεσουάρ και κοσμήματα, εκατοντάδες παιδικά ρολόγια και εκατοντάδες παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook