​Σε πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Χεβρώνα, στην Παλαιστίνη, αφού βρέθηκαν νεκροί οι τρείς Εβραίοι ηλικίας 16- 19 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί από την Δυτική Όχθη, πριν από 18 μέρες.

Ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, Ντάνι Ντάνον, κατηγόρησε ευθέως τη Χαμάς για τη δολοφονία των τριών νέων, υποσχόμενος ότι η χώρα του «θα εξαλείψει» το Ισλαμιστικό κίνημα.

\"cba6342421fa7bfa6f737b92a95b386f_XL.jpg\"

«Οι Ισραηλινοί έχουν την απαραίτητη θέληση και την αποφασιστικότητα για να υπομείνουν τις δοκιμασίες μιας μακράς επιχείρησης για την εξάλειψη της Χαμάς. Θλίβομαι βαθιά με την είδηση της δολοφονίας των Ναφτάλι Φράνκελ, Γκιλάντ Σαέρ και Εγιάλ Γίφρα από τους τρομοκράτες της Χαμάς.»

Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς αναφέρει ότι δεν έχει την καμία εμπλοκή με την φρικιαστική υπόθεση και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι η οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της θα προκαλέσει μια σύγχρονη «κόλαση».

«Εάν οι κατακτητές επιχειρήσουν κλιμάκωση ή πόλεμο, θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης κι αυτό θα αποβεί σε βάρος τους».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συγκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και κατά τη διάρκεια της, έχασαν τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 400, στην πλειονότητά τους μέλη της Χαμάς, έχουν συλληφθεί.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook