Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης για νέα μέτρα με στόχο τη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση στο νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο πάντως -όπως τόνισε- θα εξεταστεί λεπτομερώς από την Κομισιόν, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία «Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας».

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα τη δημιουργία Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας στο οποίο θα ενταχθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

«Η Επιτροπή καλωσορίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων» δήλωσε την Τρίτη ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις Επιτρόπου Ολι Ρεν.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «ασφαλώς θα χρειαστεί να εξετάσουμε λεπτομερώς την απόφαση της κυβέρνησης για την δημιουργία ενός κρατικού ταμείου για αυτό το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων».

Επέμεινε, ωστόσο, στην ανάγκη το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων να προωθηθεί άμεσα και τόνισε ότι η λεπτομερής αξιολόγηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα αποτιμηθεί με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας που επιστρέφει εκ νέου στην Αθήνα σήμερα Τρίτη, αντί για την Τετάρτη, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ δεν έκρυψε την ενόχλησή του σε ερώτηση για το εάν τα συνεχιζόμενα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα είναι ανεπαρκή και θέτουν τελικά εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της Ελλάδας για εφαρμογή των δεσμεύσεων της, απαντώντας με ένα κατηγορηματικό «όχι».

Αναφερόμενος, τέλος, στα επώδυνα μέτρα που έχουν κληθεί να λάβουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν ανέφερε ότι πρόκειται για «υπεύθυνες πολιτικές» που επιδεικνύουν αποφασιστικότητα για την ανόρθωση της οικονομίας και που δεν έχουν ως χρονικό ορίζοντα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στην κάθε χώρα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook