Για προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το σύστημα TAXIS του Υπ.Οικονομικών, μόνο (;) στο Νομό Ηρακλείου, ενημερώνει την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαίδου, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηρακλείου.

Αναλυτικά στην επιστολή της, η Ένωση αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμη Κυρία Γενικέ,

Σας ευχόμεθα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβετε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φοροτεχνικών στον οποίο ουσιαστικά η Πολιτεία έχει αναθέσει την εφαρμογή της δύσκολης και πολυσύνθετης φορολογικής νομοθεσίας.

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας, για να σας αναφέρουμε ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα που συμβαίνει μόνο στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης και που καθιστά αδύνατη την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από του φοροτεχνικούς του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της φορολογικής δήλωσης το σύστημα δεν οριστικοποιεί την δήλωση αλλά εμφανίζει το μήνυμα ότι «η υποβολή δεν είναι εφικτή προσπαθήστε σε λίγες μέρες». 

Μετά από ερεύνα διαπιστώσαμε ότι αυτό συμβαίνει μόνο στον νομό μας δημιουργώντας έτσι σημαντικά προβλήματα σε όλους του συναδέλφους που προσπαθούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο την υποβολής των δηλώσεων χάνοντας ώρες ατελείωτες χωρίς αποτέλεσμα. Εκτός αυτών δημιουργήθηκε πρόβλημα σε υποβολή δηλώσεων που είχαν να κάνουν με το κοινωνικό μέρισμα και πολλοί φορολογούμενοι του Ηρακλείου θα στερηθούν την δυνατότητα αυτή κάτι το οποίο πρέπει άμεσα να εξετάσετε.

Κυρία Γενικέ ,

Με βάση τα παραπάνω πρέπει άμεσα να ενεργήσετε προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος και βέβαια σε κάθε περίπτωση να υπολογίσετε τον χρόνο που έχει ήδη χαθεί για τους φοροτεχνικούς του Ηρακλείου τις ημέρες αυτές μέχρι αποκατάσταση του προβλήματος 
Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παύλος Μπαριτάκης
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δήμητρα Κεφαλογιάννη"