Με τη Ρωσία να… σαρώνει τα μετάλλια και την Εθνική ομάδα να έχει σημαντικές διακρίσεις, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (30/06) στα Χανιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων Νεανίδων.
Η διοργάνωση ήταν αρκετά επιτυχημένη και οι αποστολές των 25 χωρών που συμμετείχαν έμειναν ευχαριστημένες από τη διαμονή τους στα Χανιά.
Σε αγωνιστικό επίπεδο η Ελλάδα πήρε 8 μετάλλια, ανάμεσα στα οποία δύο χρυσά και ένα χάλκινο στα αγωνίσματα ανοικτής θάλασσας (OPEN WATER), που διεξήχθησαν την τελευταία ημέρα των αγώνων. Συνολικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε 2 χρυσά και 6 χάλκινα, εκ των οποίων τα 5 κατακτήθηκαν στα αγωνίσματα που έγιναν στην 50άρα πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων.
Αναλυτικά, τα μετάλλια της χώρας μας είχαν ως εξής:

ΧΡΥΣΑ:

– Λυκούργος Κατσιάρας 6000μ. ανοικτή θάλασσα Νέων
– Λυκούργος Κατσιάρας, Βαγγέλης Σταυρίδης, Δέσποινα Μακριά, Άννα Λύκου 4×2000μ. ανοικτή θάλασσα

ΧΑΛΚΙΝΑ:

– Δέσποινα Μακριά 6000μ. ανοικτή θάλασσα Νεανίδων
– Σταύρος Κουρλάκης 800μ. επιφάνεια Νέων
– Νικολέτα Παπαδοπούλου 100μ. υποβρύχιο
– Βασίλης Σαλεβουράκης, Βαγγέλης Σταυρίδης, Λεωνίδας Γιασεμής, Κώστας Γουλτίδης σκυταλοδρομία 4×100μ. επιφάνεια Νέων
– Νικολέτα Παπαδοπούλου, Βασιλεία Τσιγκόια, Βασιλεία Αγαπητού και Αλεξάνδρα Νησιώτη σκυταλοδρομία 4×100μ. επιφάνεια Νεανίδων
– Νικολέτα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Βασιλεία Αγαπητού και Αλεξάνδρα Νησιώτη σκυταλοδρομία 4×200μ. επιφάνεια Νεανίδων
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΝΟΧ:
«Σε οργανωτικό επίπεδο η διοργάνωση ήταν από τις επιτυχημένες που έχουν γίνει σε αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς οι αποστολές από τις 25 χώρες των Εθνικών ομάδων που βρέθηκαν, αρκετές για μία εβδομάδα στα Χανιά, έμειναν κατευχαριστημένες, τόσο από τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία όσο και στην πόλη. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, παρότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε με θερμοκρασίες καύσωνα και ειδικότερα την πρώτη μέρα των αγώνων, το γεγονός αυτό δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο για τους αθλητές, σε συνδυασμό με απίστευτη φυσική ομορφιά της πόλης των Χανίων, δημιούργησαν ένα ιδεατό αθλητικό περιβάλλον…

Τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS βλέποντας την ικανοποίηση των αποστολών να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους για την εξαιρετική επιλογή να γίνουν οι αγώνες στα Χανιά, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί ν’ αποκλειστεί η πιθανότητα στο μέλλον να επαναληφθεί μία αντίστοιχη διοργάνωση.
Οι διοργανωτές και οι εθελοντές που πήραν μέρος στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου όλα να κυλήσουν ιδανικά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα να στεφθεί με τόσο μεγάλη επιτυχία.
Από μέρους του Ναυτικού Ομίλου ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους γι’ αυτή την πολύ μεγάλη εμπειρία που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες μας.»

 
Το βίντεο της τελετής έναρξης:

Οι ελληνικές παρουσίες

Ο Βασίλης Σαλεβουράκης κατέγραψε τη μεγαλύτερη διάκριση από πλευράς των αθλητών του Ν.Ο. Χανίων, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4×100μ. επιφάνεια Νέων. Ακόμα κατετάγη 9ος στα 100μ. υποβρύχιο και 23ος στα 50μ. επιφάνεια.
Εξαιρετική παρουσία είχαν όμως και οι Ροζάννα Λαμπαρδάκη και Αλέξανδρος Πιταροκοίλης. 
Η Λαμπαρδάκη με μόλις λίγους μήνες παρουσίας στο άθλημα (μεταπήδησε από την κολύμβηση) κατάφερε να συμμετέχει και στους τρεις τελικούς των αγωνισμάτων της καταλαμβάνοντας την 6η θέση στα 200μ. διπλά πέδιλα και την 7η στα 50 και 100μ. του ίδιου αγωνίσματος.
Δείτε σε βίντεο τις προσπάθειες της Χανιώτισσας αθλήτριας στα 50 και 200μ. διπλά πέδιλα:

Και οι δηλώσεις της:

Από την άλλη ο Πιταροκοίλης ήταν 7ος στα 50μ. διπλά πέδιλα, 8ος στα 200μ. και 11ος στα 100μ. του ίδιου αγωνίσματος.
Η προσπάθεια του Πιταροκοίλη στα 200μ.:
Για φωτογραφίες από το Παγκ. πρωτάθλημα πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook