Οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ολλανδική αγορά στους τομείς του τουρισμού, και του πρωτογενή τομέα-εξαγωγές, βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης. 
Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης η σύμβουλος επικοινωνίας Α΄ Προϊσταμένη Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη Μαίρη Βαξεβανίδου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, και των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων, υπηρεσιών τουρισμού, παραγωγικών τάξεων, ενημέρωσε για τις προοπτικές ενίσχυσης του εισερχόμενου τουρισμού, και των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στην Ολλανδία.
«Μια ακόμα προσπάθεια της Περιφέρειας μας για εξωστρέφεια. Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη Κρήτη την εκπρόσωπο της πρεσβείας μας στη Χάγη για να συζητήσουμε για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και για κάθε συνεργασία που μπορεί να δώσει οφέλη από την Ολλανδική αγορά στο νησί μας. Θα εξετάσουμε όλες τις προτάσεις και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα επιδιώξουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την ενίσχυση του τουρισμού μας αλλά και των εξαγωγών μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
Η κ. Βαξεβανίδου αφού ευχαρίστησε τη Περιφέρεια και το Περιφερειάρχη Κρήτης για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανέφερε: « Σήμερα παρουσιάζουμε όλες τις ευκαιρίες-δυνατότητες που δίνονται σε τρείς βασικούς τομείς, το τουρισμό, και τις εξαγωγές, προκειμένου να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο τα βασικά πλεονεκτήματα της Κρήτης. Δηλαδή την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων, την προσέλκυση τουριστών από την Ολλανδία, καθώς επίσης την ανταλλαγή πολιτισμικών σχέσεων, με στόχο να αναδειχθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο στο Ολλανδικό κοινό. Οι προοπτικές, τα περιθώρια ενίσχυσης των Κρητικών εξαγωγών και του εισερχόμενου τουρισμού από την Ολλανδία στη Κρήτη είναι πολλά, και για αυτό σήμερα βρίσκομαι στη Κρήτη για να παρουσιάσω τα πλεονεκτήματα, τις ευκαιρίες που έχουμε στην Ολλανδία». 
Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές εκπαιδευτικών εκδρομών από την Ολλανδία στη Κρήτη, καθώς και την οργάνωση διακοπών για ηλικιωμένους στο νησί μας, αλλά και εναλλακτικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook