Ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισκέφτηκε σήμερα τα οινοποιεία Καραβιτάκη και Μανουσάκη και συναντήθηκε με τους κ.κ. Μανώλη Καραβιτάκη (ιδρυτή του ομώνυμου οινοποιείου), Νίκο Καραβιτάκη (Πρόεδρο του Δικτύου Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνου) και Κωστή Γαλάνη (οινολόγο του οινοποιείου Μανουσάκη).
Κατά τις επισκέψεις ενημερώθηκε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οινοποιοί του νομού, όπως ο κατακερματισμός και η μικρή έκταση των αμπελώνων, οι δυσκολίες επέκτασης των επιχειρήσεων και η ελλιπής κρατική παρέμβαση για την προώθηση των εξαγωγών και συζήτησε για τις προοπτικές του κλάδου.
Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαπίστωσε τη μεγάλη πρόοδο των τοπικών επιχειρήσεων, τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική παρουσία τους στην Αγορά, την εντυπωσιακή αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.
Οι συνομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη στενότερης διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με την εστίαση και τον τουρισμό (μέσω και της ανάδειξης του ρόλου των «δρόμων του κρασιού» στην αύξηση της επισκεψιμότητας των χανιώτικων οινοποιείων και συνακόλουθα της ενδοχώρας του νομού), προώθησης των εξαγωγών με κρατική στήριξη, αλλά κι επέκτασης στην υπόλοιπη Ελλάδα με έμφαση στις τοπικές ποικιλίες. 
Τονίστηκε μάλιστα, πως με συντονισμένες προσπάθειες και συνεννόηση με όσους εμπλέκονται στη διάθεση και προώθηση του κρασιού, αυτό μπορεί να καταστεί σημαντικό μέσο πολύπλευρης ανάπτυξης του νομού και του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook