Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες και στοιχεία 71χρονου στη Λάρισα, ο οποίος συνελήφθη στις 11 Μαΐου στη Λάρισα, για πορνογραφία ανηλίκων.
Η δημοσιοποίηση έγινε ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.

Πρόκειται για τον Παρίση Γεώργιο του Ευθυμίου και της Στυλιανής, που γεννήθηκε στις 25.04.1943 στην Αγιά Λάρισας.

«Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την εκμετάλλευση και χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος και παραβίαση διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 22 παρ. 4 του Ν. 2472/1997)» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Όπως είχε ανακοινώσει στις 11/5 η ΕΛ.ΑΣ. \”ο 71χρονος κατελήφθη από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο Κλειστό Κολυμβητήριο Λάρισας κατά τη διάρκεια αγώνων κολύμβησης, στους οποίους συμμετείχαν ανήλικα αγόρια και κορίτσια, να φωτογραφίζει τους ανήλικους διαγωνιζόμενους τη στιγμή που άλλαζαν ρούχα στις κερκίδες του κολυμβητηρίου, υπό την επιτήρηση των γονέων τους.

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε η φωτογραφική μηχανή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, βρέθηκε αποθηκευμένο σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα.

Τα παραπάνω πειστήρια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook