Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με αφορμή το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ», με το ενδεχόμενο του «μπλακ άουτ» εν μέσω θέρους να μην είναι απίθανο και την Επιχείρηση να παίρνει μέτρα.
Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και πιο συγκεκριμένα, 48ωρες κυλιόμενες από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εφόσον το επίμαχο νομοσχέδιο κατατεθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΕΝΟΠ, θα γίνει προσπάθεια να τεθούν εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά (Πτολεμαίδα, Αγ. Δημήτριος, Φλώρινα), κάτι που θα προκαλέσει άμεσα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συνδικαλιστές επιζητούν τη συνεργασία τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης που επίσης έχουν ταχθεί κατά του νομοσχεδίου.
Συνδικαλιστές συστήνουν μικρότερου εύρους κινητοποίηση «ώστε να μην δοθεί αφορμή για επιστράτευση από την έναρξη της απεργίας» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και κλιμάκωση στη συνέχεια.
Σημειώνεται ότι εκτός από τις κυλιόμενες απεργίες κατά του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», η ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει επίσης συλλαλητήριο μεθαύριο Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7 μ.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Πρόγραμμα κυλιόμενων περικοπών από τη ΔΕΗ

Όσο για την «απάντηση» της ΔΕΗ; Η Επιχείρηση και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής καταρτίζουν προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.
Η εφαρμογή των προγραμμάτων και η διάρκεια των περικοπών θα εξαρτηθεί αφενός από το μέγεθος της ισχύος που θα λείπει από το σύστημα και αφετέρου από το ύψος της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι πιο «δύσκολες» ώρες δεν είναι πλέον οι μεσημεριανές (καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών), αλλά οι βραδινές οπότε η χρήση του κλιματισμού είναι επίσης αυξημένη, χωρίς να υπάρχει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών. Το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7000-7500 μεγαβάτ μεταξύ 8 και 10 το βράδυ. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook