Σε κινητοποιήσεις με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης.

Το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σήμερα το απόγευμα, και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι αν συμβεί αυτό το βράδυ, θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

H ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει επίσης συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

Εν τω μεταξύ, προγράμματα κυλιόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή καταρτίζουν η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής,  προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook