Με την περιουσία του να αγγίζει τα 78,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Φυσικά, διαθέτει όλα τα «παιχνίδια» που θα περίμενε κανείς να έχει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα ιδιωτικό τζετ και ένα σπίτι 6.100 τετραγωνικών μέτρων το οποίο ονομάζει «Xanadu 2.0».

Όσο μεγαλώνει η προσωπική του περιουσία, τόσο περισσότερες φιλανθρωπίες κάνει, δωρίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά προγράμματα μέσω του ιδρύματος Bill and Melinda Gates Foundation.

Ας γνωρίσουμε παρακάτω μερικά γεγονότα από τη συναρπαστική ζωή του Bill Gates, όπως παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα του Business Insider:

Ο Bill Gates γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1955 στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Ήταν ο γιος ενός δικηγόρου και μιας δασκάλας και από μικρός επέδειξε μεγάλη όρεξη για τις γνώσεις, διαβάζοντας ολόκληρες σειρές εγκυκλοπαιδειών από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

\"\"

Οι γονείς του τον έγραψαν στο Lakeside School, ένα απαιτητικό, ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο πήγε επίσης ο μελλοντικός συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen.

\"\"

Αποφοίτησε από το Lakeside το 1973 και πήγε για σπουδές στο Χάρβαρντ. Αρχικά ξεκίνησε με νομικά, όμως στην πορεία τον κέρδισαν τα μαθηματικά και τα μαθήματα υπολογιστών.

Στο Χάρβαρντ γνωρίστηκε με τον Steve Ballmer, ο οποίος αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

Δύο χρόνια μετά ο Gates παράτησε τις σπουδές του για να ιδρύσουν μαζί με τον Paul Allen τη Microsoft. Παρότι δεν πήρε ποτέ πτυχίο, το Χάρβαρντ τον έκανε επίτιμο διδάκτορα το 2007. «Είμαι κακή επιρροή. Γι’ αυτό με κάλεσαν να σας μιλήσω στην αποφοίτηση σας. Αν σας είχα μιλήσει στην αρχή των σπουδών σας, σήμερα θα βρισκόσασταν λιγότεροι εδώ μέσα» είχε πει στην τελετή αποφοίτησης των φοιτητών.

Ενώ σπούδαζε άρχισε να αναπτύσσει το λογισμικό του MITS Altair, του πρώτου προσωπικού υπολογιστή στον κόσμο. Το 1977 μαζί με τον Allen μετακόμισαν στην Albuquerque στο Νέο Μεξικό, για να ανοίξουν μια μικρή εταιρεία λογισμικού.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται οι 11 πρώτοι υπάλληλοι της Microsoft.

\"\"

Το 1979 οι Gates και Allen μετακόμισαν τη Microsoft στο Σιάτλ.

Το 1985 έβγαλαν τα Windows και μέχρι το 1987, ο 31 ετών τότε Gates ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος.

\"\"

Σε μια δεκαετία -το 1995- ο Bill Gates είχε γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με την περιουσία του να αγγίζει τα 12.9 δισεκατομμύρια δολάρια.

\"\"

Το 1987 γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο Melinda, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος της Microsoft και αργότερα έγινε ανώτερο στέλεχος διαδραστικού περιεχομένου. Παντρεύτηκαν το 1994. Η Melinda έφυγε από την εταιρεία για να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία.

\"\"

Μαζί με τα τρία παιδιά που απέκτησαν ζουν σε μια τεράστια, υπερσύγχρονη έπαυλη στη Medina της Ουάσινγκτον, η οποία διαθέτει 24 μπάνια και ένα γκαράζ στο οποίο χωρούν 23 αυτοκίνητα. Η έπαυλη υπολογίζεται ότι αξίζει 121 εκατομμύρια δολάρια.

Η έπαυλη διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη, για τον «εξοπλισμό» της οποίας ο Gates προσέλαβε έναν έμπορο σπάνιων βιβλίων.

\"\"

Το 1994 ο Bill Gates αγόρασε σε μια δημοπρασία ένα χειρόγραφο του 15ου αιώνα του Leonardo da Vinci (Codex Leicester) έναντι 30,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από ένα χρόνο αγόρασε ένα σπίτι μεσογειακού στιλ στη Φλόριντα έναντι 8,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

\"\"

Ο πρόεδρος της Microsoft έχει μια λατρεία στα γρήγορα αυτοκίνητα. Στη συλλογή του έχει μια Porsche 930 Turbo, μια Mercedes, μια Jaguar XJ6, μια Carrera Cabriolet 964 και μια Ferrari 348.

\"\"

Τα πρώτα χρόνια της Microsoft είχε αγοράσει μια Porsche 911 του 1979 με την οποία του άρεσε να τρέχει στην έρημο.

\"\"

Μάλιστα, το 1977 ο φίλος του Paul Allen τον έβγαλε με εγγύηση από τη φυλακή, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς. Η Porsche 911 τέθηκε σε δημοπρασία το 2012 και πουλήθηκε για 80.000 δολάρια.

Το τένις είναι ένα από τα αγαπημένα του χόμπι.

Ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett είναι ένας από τους πιο στενούς του φίλους.

Το 2000 ο Gates αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, έγινε πρόεδρος της εταιρείας και ασχολείται κυρίως με τη φιλανθρωπία μαζί με τη σύζυγό του.

\"\"

Λέγεται ότι το 1997 είχε πληρώσει 21 εκατομμύρια δολάρια για το ιδιωτικό του τζετ. «Είναι μια ένοχη απόλαυση, όμως μπορώ να πηγαίνω με αυτό σε πολλά μέρη για τις ανάγκες του Ιδρύματος, που δε θα μπορούσα να πάω αλλιώς» είχε πει ο ίδιος κάποια στιγμή.

\"\"

Το 2010 ο Bill και Melinda ξεκίνησαν μαζί με τον Warren Buffett μια εκστρατεία με τίτλο «The Giving Pledge», στο πλαίσιο της οποίας ενθαρρύνουν τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου να δωρίσουν τουλάχιστον το μισό τους πλούτο σε φιλανθρωπίες. Την εκστρατεία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής οι: Paul Allen, Larry Ellison, Steve Case και Mark Zuckerberg.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook