Μπορεί να μην έχει βρεθεί ένας τρόπος για να… τρώμε ό,τι θέλουμε, όσο θέλουμε και να μην παίρνουμε γραμμάριο, όμως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, που ενισχύουν το μεταβολισμό μας και βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς να… κάψετε θερμίδες τρώγοντας, δείτε παρακάτω τι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mindthemunchies.com:

Πράσινο τσάι

\"\"

Το πράσινο τσάι αναστέλλει την απορρόφηση του λίπους και κρατάει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Πίνετε τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα και θα δείτε ότι η όρεξή σας θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Τσίλι

\"\"

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που βοηθά τον οργανισμό να «τρέχει» και να καίει περισσότερες θερμίδες, αντί να τις μετατρέπει και να τις αποθηκεύει σε λίπος. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ο οργανισμός είναι πιο αποτελεσματικός έως και κατά 25% στο να καίει λίπος για μέχρι και 3 ώρες μετά την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν καψαϊκίνη.

Ανανάς

\"\"

Ο ανανάς περιέχει ιώδιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της υγείας του θυρεοειδούς αδένα. Ο αδένας αυτός ελέγχει το πόσο γρήγορα το σώμα καίει ενέργεια. Αν υπολειτουργεί θα νιώθετε κούραση και θα είναι πιο εύκολο να βάλετε βάρος, ενώ αν υπερλειτουργεί θα είστε νευρικοί και αδύνατοι.

Τζίντζερ

\"\"

Το τζίντζερ αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αρχίσει να καίει λίπος. Αποφύγετε να το καταναλώσετε λίγο πριν τον ύπνο, καθώς είναι διεγερτικό. Βάλτε το σε σούπες και σαλάτες (με μέτρο γιατί έχει δυνατή γεύση) ή κόψτε μερικές λεπτές φέτες και προσθέστε τες σε μια κούπα νερό, για ένα φυσικό αναψυκτικό.

Καστανό ρύζι

\"\"

Το σώμα καίει αργά το καστανό ρύζι, με αποτέλεσμα να σας κρατά ικανοποιημένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή το σάκχαρο στο αίμα διατηρείται σε σταθερό επίπεδο. Το καστανό ρύζι περιέχει ακόμη έναν ισχυρό συνδυασμό Β βιταμινών, που είναι απαραίτητες για την καύση του λίπους και βοηθά στην αποσυμφόρηση του ήπατος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook