Κατ\’ οίκον περιορισμό για την Ελένη Ζαρούλια, που κατηγορείται για το αδίκημα της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αποφάσισε τελικώς το δικαστικό συμβούλιο, λύνοντας τη διαφωνία, που είχε προκύψει για την ποινική αντιμετώπιση της κατηγορουμένης μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα, υπέρ των ανακριτριών.
Το δικαστικό συμβούλιο, δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, Ισίδωρου Ντογιάκου, για προφυλάκιση της Ελένης Ζαρούλια. Αντίθετα υιοθέτησε την πρόταση των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, και υπέβαλλε στη σύζυγο του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, τους όρους του κατ\’ οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμά του επιτρέπει την μετάβαση της κυρίας Ζαρούλια στη Βουλή. 
Στις ανακρίτριες την Πέμπτη Κασιδιάρης-Μίχος
Στο μεταξύ, σε συμπληρωματικές απολογίες καλούνται την Πέμπτη στις ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος. 
Και οι δυο καλούνται να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις μετά την άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, που είχε αποφασιστεί στη Βουλή. Επιπλέον, ο κ. Νίκος Μίχος θα δώσει εξηγήσεις και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 
Σε συμπληρωματική απολογία και οι Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς
Υπενθυμίζεται ότι σε συμπληρωματική απολογία έχουν κληθεί και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς. Πλέον η ανάκριση για την υπόθεση αυτή βρίσκεται στην τελική ευθεία και ενώ αναμένεται η απόφαση του συμβουλίου Εφετών, το οποίο καλείται να άρει τη διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα για την τύχη της Ελένης Ζαρούλια.
Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, την ερχόμενη Παρασκευή, για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός, θα απολογηθούν για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook