Φαίνεται πως τα «φιλαράκια» του Στρος-Καν στενοχωρήθηκαν τόσο πολύ για το δράμα που ζει ο άνθρωπός τους που αποφάσισαν να κάνουν μια «καλή πράξη» για να τον βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, οι φίλοι του πρώην γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, επικοινώνησαν με την οικογένεια της 32χρονης καμαριέρας, που ζει σε ένα απομακρυσμένο χωρίο της Γουινέας στη δυτική Αφρική, και προσφέρθηκαν να τους δώσουν μερικά εκατομμύρια δολάρια για να πείσουν την κοπέλα να ανακαλέσει όλα όσα ισχυρίζεται και να «ξελασπώσουν» τον φίλο τους.

«Έχουν ήδη μιλήσει με την οικογένεια. Θα ξεμπερδέψει σύντομα με όλα αυτά και θα γυρίσει στη Γαλλία. Δεν θα τον κλείσουν στη φυλακή. Η καμαριέρα θα πάρει πολλά λεφτά», είπε στην εφημερίδα μια Γαλλίδα επιχειρηματίας και στενή φίλη του Στρος-Καν.

\"\"Πάντως ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, έχει απαγορεύσει στην καμαριέρα αλλά και στα μέλη της οικογένειάς της να μην δέχεται τηλεφωνήματα από το περιβάλλον του Στρος-Καν.

Κανείς δεν γνωρίζει πάντως, τι απάντησε η οικογένεια της γυναίκας στους «φίλους» του Ντομινίκ. Οι συγγενείς της ζουν σε ένα μικρό χωριό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όπου το μηνιαίο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 45 δολάρια.

 Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, οι συγγενείς είναι τόσο «αποκομμένοι» από τον έξω κόσμο που δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί στην 32χρονη μέχρι την στιγμή που μερικοί δημοσιογράφοι τους εντόπισαν για να πάρουν πληροφορίες για τη ζωή της γυναίκας.

Η καμαριέρα, που ζει με την 15χρονη κόρη της σε ένα διαμέρισμα στο Μπρονξ, πήγε στις ΗΠΑ από την Γουινέα πριν από αρκετά χρόνια, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συζύγου της.

\"\"

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook