«Ο Οσκαρ Πιστόριους έχει σοβαρά ψυχικά τραύματα». Έκθεση ψυχολόγου που παρουσίασε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του 26χρονου παραολυμπιονίκη αναφέρει ότι ο αθλητής πάσχει από μετατραυματική διαταραχή και κατάθλιψη έπειτα από το φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ, σημειώνοντας πως, εάν δεν συνεχίσει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή – φροντίδα, υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει αυτοκτονικές τάσεις.

Η έκθεση αφορά στην περίοδο μετά το φρικτό έγκλημα, ενώ συντάχθηκε από τρεις ψυχιάτρους κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρατήρησης 30 ημερών σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ένα άλλο πόρισμα των ψυχιάτρων ο Πιστόριους δεν έπασχε από κανένα ψυχικό νόσημα όταν σκότωσε την σύντροφό του, πριν από ένα χρόνο(14 Φεβρουαρίου 2013). 
Σύμφωνα με την έκθεση, ο Πιστόριους δεν έπασχε από καμία ψυχική διαταραχή που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει τη σκέψη και τις πράξεις του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας και άρα δεν ήταν ψυχικά ασθενής το βράδυ που δολοφόνησε την άτυχη κοπέλα.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AP, ο «blade runner» άλλες φορές ξεσπά σε λυγμούς και δείχνει έντονη δυσφορία, ενώ υπάρχουν και στιγμές που είναι ήρεμος και κρατά σημειώσεις.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook