«Άνοιγμα» στην αγορά της Πολωνίας με στόχο την προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων, την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού και συνεργασίας σε θέματα αυτοδιοίκησης, εκπαίδευσης, πολιτισμού δρομολογεί η Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο Περιφερειακής αυτοδιοίκησης. 
Οι συζητήσεις συνεργασίας ξεκίνησαν με επίσκεψη στην Πολωνία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. 
Η κ. Λιονή είχε επαφές με την ομόλογο της Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Λουμπούσκυ κ. Πόλακ, η οποία και απεύθυνε την πρόσκληση επίσκεψης. Επίσης η κ. Λιονή είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των Διεθνών και Εμπορικών Σχέσεων της χώρας όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, εκπαίδευσης, εμπορίου, τουρισμού, και πολιτισμού. 
Συμφωνήθηκε μάλιστα να οργανωθεί επίσκεψη Πολωνικής αντιπροσωπείας στη Κρήτη το επόμενο διάστημα προκειμένου να συζητηθούν όλα τα παραπάνω θέματα. Στις συναντήσεις αυτές θα προσκληθούν παραγωγικές τάξεις, φορείς τουρισμού, εξαγωγείς, καθώς και τα επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών σε επίπεδο Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ενώ η επίσκεψη της κ. Λιονή και οι συζητήσεις συνεργασίας που έγιναν προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του τύπου – Μ.Μ.Ε. της Πολωνίας τα οποία και έδωσαν ευρεία δημοσιότητα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook