Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση με το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

«H προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα. Δεν ανήκει η ΔΕΗ στους συνδικαλιστές και δεν είναι δυνατό σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα να κόβεται το ρεύμα. Κατά συνέπεια πιστεύω ότι η κυβέρνηση αν υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος όπως ενδεχομένως διαβάσω ότι θα συμβεί σήμερα πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και απαντώντας στο εάν θα έπρεπε να επιταχθούν οι απεργοί, εφόσον όμως περάσουν δυο εβδομάδες απεργίας δίχως συμφωνία, τάχθηκε υπέρ της άμεσης επιστράτευσης.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά; Δεν γνωρίζουμε τι έρχεται; Δεν νομίζω ότι όλες οι απεργίες έχουν την ίδια επίπτωση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σας θυμίζω ότι και πέρυσι υπήρχε επιστράτευση των καθηγητών για να αποφευχθεί μια απεργία και μια ανωμαλία εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων»

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook