Τέλος σε κάθε σενάριο απολύσεων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έβαλε ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπυολος.

Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Creta, ο κ. Ντινόπουλος ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν περιλαμβάνονται στη δεξαμενή των απολύσεων που εκκρεμούν μέσα στο 2014.

Τόνισε μάλιστα ότι η διαδημοτική κινητικότητα που είναι σε εξέλιξη στους ΟΤΑ αφορά σε μετακινήσεις υπαλλήλων από δήμο σε δήμο ή από περιφέρεια σε περιφέρεια, αλλά μόνο με τη θέλησή τους συμπληρώνοντας πως το συγκεκριμένο καθεστώς «αποκλείει» τους συγκεκριμένους εργαζόμενους από τις επόμενες λίστες της διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός εσωτερικών απάντησε και στις πολιτικές κατευθύνσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο των επαφών των κυβερνητικών εταίρων επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτό απαιτεί διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος απάντησε και για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της ΔΕΗ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε συνδικαλιστές της επιχείρησης.