Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με εντολή του Πρωθυπουργού, ο στενός του συνεργάτης, υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης τον κατηγόρησε για δήθεν επαναστάτη, ενώ χαρακτήρισε και την πρόταση για δημοψήφισμα ως ένα τέχνασμα.

Ο κ. Σταμάτης έκανε λόγο για καιροσκοπικά παιχνίδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο την δημιουργία πολιτικής ανωμαλίας και ανέφερε ότι η πραγματική του πρόθεση δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα «τάχα για τη ΔΕΗ, που άλλωστε θα χρειαζόταν 180 ψήφους (άρθρο 44 του Συντάγματος)», αλλά «επειδή ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι αν γινόταν δημοψήφισμα, θα το έχανε πανηγυρικά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «οι πολίτες είναι πολύ πιο μπροστά από αυτόν στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ξέρουν καλά τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ίδιους από τη ρύθμιση για τη μικρή ΔΕΗ. Κυρίως, όμως, είναι υποψιασμένοι για τα καιροσκοπικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα με τους απολιθωμένους και καταδικασμένους στη συνείδησή τους συνδικαλιστές των προνομίων».

Το ενδιαφέρον έχει η πολιτική προσέγγιση που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου ως προ την ουσία της απόφασης του κ. Τσίπρα να θέσει το θέμα του δημοψηφίσματος στην κορυφή της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής στην παρούσα φάση.

Ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει, άποψη που εκφράζει απόλυτα τον Πρωθυπουργό, ότι ο κ. Τσίπρας στην πραγματικότητα επιδιώκει με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. «Και δεν διστάζει, για να πετύχει τον σκοπό του, να παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι σε συνέχεια των επίσης προκλητικών και πολύ σκληρών δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει την ελληνική οικονομία και κοινωνία» υποστήριξε απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

«Εδώ έχουν υπάρξει συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία είναι αναπάντητα. Η διεθνής εμπειρία, μας δείχνει ότι όπου έχει επιχειρηθεί μια ιδιωτικοποίηση σαν αυτή που προκρίνεται μέσω της μικρής ΔΕΗ, αυτή δεν μεταφράζεται σε πιο φτηνά τιμολόγια και σε καλύτερες παροχές προς τους πολίτες» είπε ο κ Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «εάν πράγματι όλα αυτά γίνονται στο όνομα του κοινού συμφέροντος, τότε γιατί δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην ίδια την κοινωνία, να αποφασίσει για το πώς το αντιλαμβάνεται εκείνη, μέσω της πρότασης -η οποία είναι απόλυτα δημοκρατική-, να υπάρξει το συγκεκριμένο δημοψήφισμα;».

«Εν πάση περιπτώσει» συμπλήρωσε «δεν μπορεί να μιλάνε για σαμποτάζ και υπονόμευση αυτοί που ξεθεμελίωσαν την ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες και υπηρετούν σήμερα ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο, το οποίο ευνοεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα…».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook