Απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, για το αν θα μετακινήσει ή όχι τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΧ από τις σημερινές εγκαταστάσεις της.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, ο κ. Βάμβουκας δεν αποσαφήνισε τις προθέσεις του, αντίθετα παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις σε μια επιτροπή που θα συσταθεί και η οποία φαίνεται ότι θα εξετάσει τη χωροθέτηση των υπηρεσιών από μηδενική βάση!

Σε δηλώσεις που έκανε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

\”Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δώσω απάντηση για το ποιός θα φύγει και πού θα πάει. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα μιας επιτροπής την οποία θα συστήσουμε και θα δει από μηδενική βάση όλα τα διαθέσιμα κτήρια του δήμου Χανίων. Δεν μπορώ να δεσμευτώ σε τίποτα. Λαμβάνω σοβαρά υπόψιν το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΧ έχει πρόσφατα για δεύτερη φορά μετακινηθεί, έχουν γίνει μετατροπές σε ένα συγκεκριμένο κτήριο και σίγουρα θα ληφθεί υπόψιν αυτό το γεγονός. Δεν μπορώ όμως από τώρα να προκαταλάβω ποιά θα είναι τα συμπεράσματα της επιτροπής\”.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ των ΟΤΑ Νομού Χανίων, Πέτρος Ζησάκης, δήλωσε:

\”Το πρώτο που του ζητήσαμε ήταν να μας πει τι θα συμβεί με το θέμα της μετεγκαστάστασης και του εξηγήσαμε ότι υπάρχει ένα κλίμα αγωνίας με τους εργαζόμενους που συζητάνε αν φεύγουμε, πότε φεύγουμε και το μυαλό τους είναι στο αν μετακομίζουμε. Μας είπε ότι μόλις η επιτροπή που θα φτιάξει, καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα θα μιλήσουμε πάλι και τότε θα αποφασίσει. Δε δεσμεύτηκε ότι δε θα μετεγκατασταθούμε, ωστόσο, φαίνεται ότι θα περάσει καιρός μέχρι να αποφασιστεί αν θα πάμε αλλού. Εμείς του δώσαμε να καταλάβει ότι η ΔΕΥΑΧ δεν είναι μια υπηρεσία απλή την οποία παίρνουμε από εδώ και την πάμε εκεί. Ο άνθρωπος δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος. Του δώσαμε να καταλάβει για το έργο, τις υπηρεσίες της επιχείρησης αλλά και για τις δαπάνες που έχουν γίνει από το Χανιώτικο λαό γίνει προκειμένου να δημιουργηθούν οι υπάρχουσες κατάλληλες εγκαταστάσεις. Διατηρούμε επιφύλαξη γιατί σαφή απάντηση δεν πήραμε. Ελπίζουμε να κατάλαβαν τι εστί ΔΕΥΑΧ και ότι δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και σωστό να μετακινηθεί.\”


Μιλώντας στο Flashnews.gr η πρόεδρος της επιχείρησης, Νίκη Αποστολάκη τόνισε:

\”Δεν μας έχει πει τις τελικές του απόψεις σε τίποτα, ο κ. Βάμβουκας. Μας είπε ότι σκέφτεται και τα ακούει όλα και τα εξετάζει όλα. Είπε ότι δεν έχει κατασταλαγμένη άποψη για το κτηριακό. Θα ήταν λάθος να μετακινηθεί. Δεν είναι μια επιχείρηση που μετακινείται από τη μια στιγμή στην άλλη. Έχει μια πολύ σοβαρή υποδομή, αρκετά χρήματα έχουν επενδυθεί για να είναι εδώ και υπάρχει αρκετό τεχνολογικό υλικό εδώ. Δεν μπορεί να φύγει εύκολα αυτή η υπηρεσία, είναι μια δομή που πρέπει να λειτουργεί κάθετα, δεν μπορεί να μετακινηθεί κάπου όπου θα λειτουργεί χειρότερα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έτοιμο δημοτικό κτήριο που να χωρά τις λειτουργίες της ΔΕΥΑΧ όλες μαζί και το να διασπαστεί θα ήταν ένα σοβαρότατο λάθος\”.

Ωστόσο, είναι άξιο απορίας για ποιό λόγο πρέπει να παραταθεί το καθεστώς ασάφειας μέχρι να συσταθεί μια επιστροπή που θα εξετάσει περιπτώσεις που δεν χρειάζονται \”εξέταση\” όπως η ΔΕΥΑΧ, της οποίας οι εγκαταστάσεις έχουν διαμορφωθεί για συγκεκριμένο ρόλο, εξυπηρετούν πλήρως και τους εργαζόμενους και την κατά το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης και το ίδιο το κοινό.

Την ίδια ώρα, δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό να διατηρείται καθεστώς αγωνίας σε εργαζόμενους που παλεύουν καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία μιας σημαντικής επιχείρησης.

Το να επιλέγει κάποιος να… \”μηδενίσει\”, σε ένα δήμο που η καθημερινότητα και οι υποχρέωσεις τρέχουν, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις του, δεν είναι η πιο συνετή απόφαση γιατί η λογική του \”γκρεμίσματος\” προϋποθέτει πολύ περισσότερο χρόνο και πολλά περισσότερα χρήματα για να καταλήξει στο τι είναι αυτό που υποτίθεται θέλει να \”ξαναχτίσει\”.

Και αυτή την πολυτέλεια του χρόνου και του χρήματος δεν διαθέτει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ούτε ο δήμος Χανίων ούτε κανένας δήμος.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook