Από την στιγμή που συγκρούστηκε στα βράχια κοντά στο νησί Τζίλιο της Ιταλίας και μετά, το Costa Concordia βρίσκεται βυθισμένο στα νερά της περιοχής.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, Ιταλοί δύτες αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τα απομεινάρια του τεράστιου, πολυτελούς πλοίου.

Στο βίντεο εμφανίζεται το εσωτερικό του Costa Concordia, με περιοχές όπως το καζίνο και η αίθουσα χορού να είναι πραγματικά αγνώριστες. Διάφορα αντικείμενα όπως έπιπλα και υπάρχοντα των επιβατών επιπλέουν ανάμεσα στους κενούς χώρους του πλοίου, δημιουργώντας μια συγκλονιστική εικόνα. Το άλλοτε υπερπολυτελές πλοίο αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών έχει πλέον είναι απλά μία τεράστια μεταλλική μάζα στο πυθμένα της θάλασσας.

Οι δύτες περιπλανιούται μέσα στα ερείπια του Costa Concordia και με τις κάμερες τους μας μεταφέρουν εντυπωσιακές εικόνες. Στους χώρους όπου μέχρι πριν δύο χρόνια άνθρωποι απολάμβαναν το ταξίδι τους, πλέον υπάρχουν μόνο ψάρια που έχουν μετατρέψει το πλοίο σε μια… υποθαλάσσια σπηλιά.

Δείτε το βίντεο που τράβηξαν οι Ιταλοί δύτες:

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook