Δικαστής στις ΗΠΑ αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση για τον Τζάστιν Ρος Χάρις από την Ατλάντα, ο οποίος φέρεται πως άφησε σκοπίμως τον 22μηνών γιο του μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει από υπερθερμία.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο Χάρις την ημέρα που «ξέχασε» το μωρό στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, είχε πάει στο γραφείο του και αντάλλασσε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου με γυναίκες, άλλες της συζύγου του.

Ο επικεφαλής της έρευνας στην υπόθεση, κατέθεσε ότι ο Χάρις αντιμετώπιζε προβλήματα τόσο ενδοοικογενειακά όσο και στο χώρο της εργασίας του, ενώ είχε πραγματοποιήσει αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς κάποιος μπορεί να ζει χωρίς παιδιά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιβιώσει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρις είχε εγκαταλείψει τον 22 μηνών γιο του στο αυτοκίνητο επί επτά ώρες.

«Πιστεύουμε ότι τα μέχρι τώρα αποδεικτικά στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πράξη αυτή ήταν προμελετημένη», δήλωσε ο αντιεισαγγελέας Τσακ Μπόρινγκ.

Ο δικηγόρος του Χάρις, Μάντοξ Κίλγκορ, κατηγόρησε τους εισαγγελείς ότι προσπαθούν να σπιλώσουν δημοσίως την εικόνα του 33χρονου πατέρα με άτυπα στοιχεία και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως αυτός παράτησε εν γνώσει του το παιδί στο αυτοκίνητο, όταν η θερμοκρασία στην Ατλάντα είχε φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο Χάρις είπε στην αστυνομία ότι ξέχασε να αφήσει το γιο του στον παιδικό σταθμό, πριν πάει στη δουλειά του στις 18 Ιουνίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook