Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο άνδρες ηλικίας 66 και 73 ετών, για απάτη, σε βάρος 38χρονου.

Προηγήθηκε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας από τον 38χρονο, από τον οποίο οι συλληφθέντες, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, χθες το πρωί, με το πρόσχημα της «δήθεν» πώλησης προσκλήσεων θεατρικής παράστασης.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες προσποιούμενοι μέλη «Πανελλήνιου Συλλόγου Απόστρατων Ελληνικής Αστυνομίας», πώλησαν σε αυτόν προσκλήσεις για υποτιθέμενη θεατρική παράσταση, που διοργάνωνε ο εν λόγω σύλλογος, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και στη συνέχεια, αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 66χρονος και ο 73χρονος διέπραξαν την απάτη σε βάρος του 38χρονου.

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και δύο μπλοκ προσκλήσεων.

Το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.