Σε τετράωρες στάσεις εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιουλίου οι εργαζόμενοι εργατοτεχνίτες ανασκαφής στο έργο για την ανέγερση του 64ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για περαιτέρω κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μελών του.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

\”Δε φτάνει σήμερα που η ανεργία στον κλάδο των κατασκευών είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 60 χρόνων, να έχουμε κι αυτούς τους λίγους συναδέλφους που εργάζονται να μην πληρώνονται και ειδικά στα εργοτάξια του δημοσίου.

Εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο αντεργατικός ρόλος της κυβέρνηση που ουσιαστικά είναι ο χειρότερος εργοδότης και αποκαλύπτει ότι θέλει τους εργάτες να είναι σκλάβοι. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν να ξανατσουλήσουν το τροχό της δήθεν ανάπτυξης με τέτοιους πολύ χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Ευθύνες έχει και η Τοπική διοίκηση που διαφημίζουν τα περίφημα <<έργα>> του ΕΣΠΑ αλλά να μην τους νοιάζει τι γίνεται με τους εργαζομένους που εργάζονται σε αυτά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση δύο τετράωρων στάσεων εργασίας τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 κατά τις ώρες 11:00 – 15:00 και την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 κατά τις ώρες 11:00 – 15:00, των εργαζομένων εργατοτεχνιτών ανασκαφής στο έργο για την ανέγερση του 64ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κνωσού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν περιστατικά απλήρωτης εργασίας στο συνδικάτο .

Σκλάβοι στον 21 αιώνα δεν θα γίνουμε .

Διεκδικούμε:

Την καταβολή των δεδουλευμένων υπόλοιπο Απριλίου 2014 και μισθούς Μαΐου 2014, Ιουνίου 2014 στους εργαζόμενους .

Αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά μας, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook