Τίποτα δε μπορεί να θεραπεύσει την καρδιά ενός γονέα που πενθεί για το θάνατο του παιδιού του. Αλλά ακούγοντας τους χτύπους της καρδιάς του, ίσως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος παρηγοριάς, όπως εξάλλου υποστηρίζει ο μουσικός θεραπευτής Brian Schreck.

Ο Schreck καταγράφει με ένα μικρόφωνο που συνδέεται με ένα στηθοσκόπιο τους χτύπους της καρδιάς του ασθενή πριν φύγει από τη ζωή, και στη συνέχεια τους ενσωματώνει με τον ήχο από την αγαπημένη μουσική του νεκρού.

Όπως συνέβη και στη περίπτωση του Dylan, ενός 14χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Νοσοκομείο Παίδων στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. Οι γονείς του Dylan συνεργάστηκαν με τον Schreck καθ όλη τη διαδικασία και πλέον τον ευγνωμονούν γιατί «είμαστε σε θέση να παίρνουμε και να ακούμε παντού τους χτύπους της καρδιάς του γιου μας», λέει συντετριμμένος ο πατέρας του 14χρονου. «Μπορώ να το ακούω όποτε εγώ το επιλέξω».

Ο πολυμήχανος θεραπευτής τους τελευταίους έξι μήνες έχει καταγράψει τους καρδιακούς χτύπους περίπου 20 παιδιών.parapolitika.gr