Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Κυριακή 06 Ιουλίου πραγματοποιούνται 3 παράλληλες εκδηλώσεις:

1. Στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και ώρα 21.30 πραγματοποιείται Μουσικοχορευτική Εκδήλωση από τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου με τίτλο «ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» με Είσοδο Ελεύθερη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου επανιδρύθηκε το 1982, με σκοπό τη διατήρηση και διάδοση των ηθών και των εθίμων καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Αλατσάτων και της Μικρασίας. Ο σύλλογος διατηρεί ομάδες εκμάθησης παραδοσιακών χωρών (παιδιών και ενηλίκων), δανειστική βιβλιοθήκη, καθώς και τη δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (που τελεί υπό αναβάθμιση). Η χορωδία του συλλόγου ιδρύθηκε το 1985. Ερμηνεύει παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια καθώς και τραγούδια από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην πόλη του Ηρακλείου και σε όλη την Κρήτη. Επίσης έχει δώσει συναυλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα και στη Μικρά Ασία. Από το 2004 κυκλοφορεί και το CD με τίτλο: «Φύσα αεράκι της Μικρασίας», ταξιδεύοντας μοναδικά τους ακροατές του στις αλησμόνητες πατρίδες. Από τον Ιούνιο του 2012 χοράρχης της χορωδίας είναι ο κος Νίκος Αντωνακάκης

2. Στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30 το Θέατρο Μορφές παρουσιαζει « ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» του Richard Kalinoski με Είσοδο 10€ και Φοιτητικό- Παιδικό 8€.

Το κτήνος στο φεγγάρι του Richard Kalinoski

Ο Αράμ και η Σέτα, αρμένηδες στην καταγωγή, από τους λίγους τυχερούς που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά τη σφαγή και το διωγμό του λαού τους, φτάνουν στην Αμερική το ’30 για να κάνουν μια νέα αρχή. Δυο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι που το μόνο που τους ενώνει είναι η κοινή τους καταγωγή…

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο που αφορά τον καθένα μας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Γιάννα Κεφάλα
Μουσική επιμέλεια Γιάννης Παραουλάκης
Κοστούμια Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς
Κατασκευές – Φωτισμοί Σίμος Χριστοδούλου
Ήχος Ιάσονας Χριστοδούλου
Φροντιστήριο Γιάννης Πανταγιάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Αφηγητής Γιάννης Παραουλάκης
Αράμ Μανόλης Κουκιαδάκης
Σέτα Γιάννα Κεφάλα
Βίνσεντ Γιώργος Φραγάκης

3. Στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21.30 η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ» παρουσιάζει το έργο «Τ» με Είσοδο Ελεύθερη.

Τίτλος εκδήλωσης : “Τ”

Η ερασιτεχνική ομάδα χορού «Εχταγή» παρουσιάζει το έργο «Τ», μια σειρά από χορευτικά και ηχητικά τοπία που πραγματεύονται, μέσα από σύμβολα του αρχαίου κρητικού πολιτισμού, ερωτήματα όπως το ανθρώπινο αδιέξοδο, την έλλειψη αλλά και την πορεία προς την αυτογνωσία, την ενηλικίωση και την αναμέτρηση με το άγνωστο.

Σύλληψη και χορογραφία: Όλια Λυδάκη
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Βασσάκη, Κωνσταντίνος Θοδωρής, Σόφη Πανέρη, Ευεποίνα Παντελέρη, Χαρά Σιμιτζή, Εβίτα Τσακαλάκη
Παραγωγή, υποστήριξη, διοργάνωση: Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, Jam Art company, Κέντρο Χορού Δήμου Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook