Μετά το "πράσινο" φως του Euro Working Group και με τη... "σφραγίδα" Ευρωπαίου αξιωματούχου, η υποδόση του 1 δισ. αναμένεται να μπει στα ελληνικά κρατικά ταμεία την ερχόμενη εβδομάδα, ύστερα κι από το τυπικό ΟΚ του Eurogroup. 

Η Ελλάδα, μετά τη συμφωνία για τα έξι προαπαιτούμενα, περιμένει το τυπικό από το Eurogroup και την απόφαση για την εκταμίευση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμη ότι μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη το Eurogroup αναμένει ότι η δεύτερη δέσμη με τις υπόλοιπες έξι προαπαιτούμενες δράσεις, στην οποία όπως διευκρίνισε περιλαμβάνεται και το θέμα της ΔΕΗ, θα έχει εκπληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου, ώστε να εκταμιευθεί η άλλη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την 5η αξιολόγηση που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι στην αξιολόγηση αυτή θα εξεταστεί και το θέμα του ελληνικού χρέους, ενώ για τη διάρκειά της δεν θέλησε να προβεί σε εκτιμήσεις.

newsit.gr