Θανάσιμα μαχαιρώθηκε μια δασκάλα σε σχολείο της πόλης Αλμπί στη Γαλλία, και μάλιστα μπροστά στα μάτια των μαθητών της. Δράστης της επίθεσης ήταν η μητέρα μιας από τις μαθήτριες, η οποία και συνελήφθη.
Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα στο σχολείο Edouard Herriot, στο οποίο φοιτούν 284 μαθητές ηλικίας από 3 έως 11.
«Μια μητέρα εμφανίστηκε με μαχαίρι και επιτέθηκε στην 34χρονη δασκάλα μπροστά στους μαθητές της, για λόγους που θα διευκρινιστούν από την έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εισαγγελέας της πόλης Αλπμί.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσε εντολή στον υπουργό Παιδείας Μπενουά Αμόν να μεταβεί αμέσως στο σχολείο. «Όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα κινητοποιηθούν για την προστασία αυτών των παιδιών και του προσωπικού που ήταν μάρτυρες αυτής της φρικτής τραγωδίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ολάντ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
Σειρά πρόσφατων περιστατικών και έρευνες δείχνουν αύξηση της βίας εκ μέρους των γονέων των μαθητών κατά των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων στη Γαλλία.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012, το 35,8% των ερωτηθέντων εκπαιδευτικών δήλωσε ότι έχει δεχθεί ύβρεις, το 17,1% απειλές, το 14% παρενοχλήσεις από γονείς μαθητών και το 3,6% χτυπήματα.
Το 49% των διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγείων δέχτηκε λεκτική ή σωματική επίθεση από γονείς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Parisien.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook