Τελευταία ενημέρωση: 22:35

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Μεσαρά Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής και μόλις νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας και μετά από πολύωρη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, όλα τα ενεργά μέτωπα έσβησαν.

Από την πύρινη λαίλαπα δεν κατάφεραν να γλιτώσουν δεκάδες ελαιόδεντρα ενώ η καταστροφική μανία της πυρκαγιάς έχει κάνει στάχτη αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ευτυχώς τα δύο πύρινα μέτωπα ήταν μακριά από κατοικίες.

Οι άνεμοι στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστική Υπηρεσίας που θα παραμείνει καθ\’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στο έργο της κατάσβεσης ρίχτηκε 7 οχήματα με 14 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 8 άτομα και 3 οχήματα του δήμου Φαιστού, εθελοντές Σαμαρείτες και κάτοικοι της περιοχής ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η Σητεία μετά από αρκετές ώρες μάχης με τις φλόγες

Χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά με διαρκείς αναζοπυρώσεις, είναι τα νεότερα από τη φωτιά στη Σητεία που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Χανδρά, και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή της και χάρη στην μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με εχθρό τους ισχυρούς ανέμους, φαίνεται ότι σύντομα το συμβάν θα λάβει τέλος.

Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από Ηράκλειο και Ιεράπετρα καθώς και από Χανιά.(δείτε ΕΔΩ)

Δυστυχώς πάντως μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται να επιβεβαιώνεται η πρόγνωση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας για τον πολύ υψηλό κίνδυνο επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς σήμερα στο νησί (δείτε ΕΔΩ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook