Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χανίων καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημοσίου Τομέα, να συμμετέχουν δυναμικά και να στηρίξουν με την μαζική συμμετοχή τους την 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9-7-2014 απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα που συνεχίζεται παρά το … success story, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστολή πρόσκληση που έδωσαν στη δημοσιότητα:

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων στα εργασιακά δικαιώματα, της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πλουσίων και της μείωσης των κοινωνικών αγαθών με περαιτέρω αποσάθρωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Συνεχίζει τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο Δημόσιο παρά το γεγονός ότι πάνω από 290.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει ήδη από το 2010 και μέχρι σήμερα χωρίς να έχουν αντικατασταθεί.

Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων επιόρκων υπαλλήλων, καθώς και πλεονάζοντος προσωπικού, προσπαθεί τώρα με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, να οδηγήσει χιλιάδες ακόμα στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Παράλληλα επικαλούμενη τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ετοιμάζεται την προώθηση νέου μισθολογίου στο δημόσιο με επιπλέον μειώσεις μισθών.

Προετοιμάζουν επίσης νέα επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά μας 

Δικαιώματα με νέες μειώσεις στο εφάπαξ, τις επικουρικές και κύριες συντάξεις.