Αγανάκτηση στους ακτιβιστές που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ινδού υπουργού Δημοσίων Έργων του τουριστικού κρατιδίου της Γκόα, ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να φορούν μπικίνι στις παραλίες, να είναι «καλυμμένες» όταν επισκέπτονται δημόσιους χώρους και να μην πηγαίνουν τα βράδια σε μπαρ.

Οι δηλώσεις του Ινδού υπουργού, Sudhin Dhavalikar, ίσως να μην είχαν τόση μεγάλη σημασία, αν το κρατίδιο της Γκόα δεν αποτελούσε αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους και δεν ήταν από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα που παρουσιάζονται στα ταξιδιωτικά φυλλάδια των μεγάλων Tour Operators.

Ο Ινδός υπουργός ανέφερε ακόμα ότι οι τουρίστριες που βγαίνουν τα βράδια στα μπαρ και είναι «ελαφρά» ντυμένες ή αυτές που πηγαίνουν στις παραλίες της Γκόα με μπικίνι, είναι εύκολο να πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά παράλληλα είναι κακό παράδειγμα για τις αδελφές και τις κόρες των Ινδών!

Σημειώνεται, ότι οι βιασμοί στην Ινδία είναι ένα συχνό φαινόμενο. Τον Δεκέμβριο του 2012 μια φοιτήτρια φυσιοθεραπείας στο Δελχί βιάστηκε τόσο βίαια μέσα σε λεωφορείο από ομοεθνείς της, που λίγο αργότερα εξέπνευσε εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε. 

\"\"

                        Γιόγκα και ηλιοθεραπεία για τις τουρίστριες σε παραλία της Γκόα


Επίσης, μόλις πριν ένα μήνα, δύο έφηβες που έπεσαν θύματα βιασμού  σε χωριό στη βόρεια Ινδία, κρεμάστηκαν σε δέντρο από την ντροπή τους, ενώ, όπως καταγγέλουν οι ντόπιοι η αστυνομία ανέλαβε δράση μόνο όταν οι κάτοικοι του χωριού παρέμεναν γύρω από τις σορούς των κοριτσιών, διαμαρτυρόμενοι για την απάθεια των αρχών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook