Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το Σαββατοκύριακο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Το δικαστήριο αργά το βράδυ έκρινε την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ως παράνομη, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Πάντως, οι συνδικαλιστές σε δηλώσεις τους, αφήνουν να εννοηθεί πως μία τέτοια απόφαση δεν θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν τον αγώνα τους και με άλλους τρόπους.

Σε μία τέτοια κυβ΄'ερνηση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη πως εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό σεισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών στη ΔΕΗ, να μπορεί να τυπώσει τα λεγόμενα φύλλα πορείας.

Το Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να τηρήσει σκληρή γραμμή και μάλιστα εάν οι απεργοί δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει το φόβο της για πιθανές καταλήψεις σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ από τους απεργούς

newsit.gr