Σε «πορτοκαλί» συναγερμό θα βρίσκεται  σήμερα η Πυροσβεστική καθώς  προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η Κρήτη, που την Παρασκευή επλήγησε από πυρκαγιές στην Αν. Κρήτη, θα βρίσκεται και σήμερα σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Τα δυο μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών σε Σητεία και Ηράκλειο μπορεί να έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στην ουσία δεν υπάρχουν εστίες φωτιάς, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμενειναν καθ\’όλη τη διάρκεια της νύχτας στη Μεσσαρά και στο Χανδρα Σητείας, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γινει πλήρης καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στις περιοχές που πέρασε η πυρινη λαίλαπα πάντως τόσο στο Ηράκλειο όσο και στη Σητεία η φωτιά έκαψε εκτός από χορτολιβαδική έκταση και γεωργική, κυρίως ελαιόδεντρα ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί υποδομές άρδευσης στη Σητεία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δείτε το χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook