Οι περιπέτειες των τελευταίων ημερών με τη δικαιοσύνη φαίνεται πως κάνει τους Γάλλους να γυρίζουν την πλάτη τους στον Νικολά Σαρκοζί. Η πλειοψηφία δεν θέλει να τον ξαναδεί να διεκδικεί την προεδρία της χώρας, αν και πιστεύουν ότι δεν θα τους… ακούσει. 
Σχεδόν δύο στους τρεις Γάλλους- το 65%- δεν θέλουν να δουν τον Σαρκοζί υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2017. Παρόλα αυτά όμως, η συντριπτική πλειοψηφία, το 70%, θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος τελικά θα διεκδικήσει την ψήφο τους, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Parisien και του iTV-Aujourd\’hui en France.
Στην ερώτηση αν θα ήθελαν ο Νικολά Σαρκοζί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017, το 65% των ερωτηθέντων απάντησαν «όχι», το 33% «ναι», ενώ το 2% δεν απάντησε. Οι πολίτες όταν κλήθηκαν να απαντήσουν αν νομίζουν ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές του 2017, το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», που είναι κατά μια ποσοστιαία μονάδα κάτω από το ποσοστό του Μαρτίου, έναντι του 28% που απάντησε \”όχι\” και του 2% που δεν απάντησε
Η έρευνα διεξήχθη αφότου ο Νικαολά Σαρκοζί κρατήθηκε κατηγορούμενος για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook