Την Δευτέρα 7 Ιουλίου ξεκινάνε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά, τα θερινά σχολεία που διοργανώνονται με τον συντονισμό του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ERASMUS.

Πρόκειται για δύο θερινά σχολεία που θα διεξαχθούν το πρώτο από 7-18 Ιουλίου με τίτλο “Transparent Electronics” και το δεύτερο από 21 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου με τίτλο “Spintronics and Applications”.

Τα θερινά σχολεία διεξάγονται με την συνεργασία του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά και 15 γνωστών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων, το Imperial College, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πολυτεχνείο της Βαρσοβίας, το Πανεπιστήμιο του Surrey, το πανεπιστήμιο του Erlangen, το Πανεπιστήμιο της Κων/πολης, το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και το Νέο πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Τα θέματα των θερινών σχολείων εμπίπτουν στον ευρύτερο τομέα της μικροηλεκτρονικής και της νανοτεχνολογίας που τις εφαρμογές τους ήδη βλέπουμε στις τηλεοράσεις, τα νέα υλικά, τα φωτοβολταϊκά, τις τηλεπικοινωνίες και τους σύγχρονους υπολογιστές μεγάλης ταχύτητας. Τα θερινά σχολεία αναμένεται να παρακολουθήσουν περί τους 80 φοιτητές, ενώ θα διδάξουν σ’ αυτά 20 καθηγητές από τους κορυφαίους παγκοσμίως στους τομείς αυτούς.

Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τις 9 το πρωϊ μέχρι τις 4 το απόγευμα στις αίθουσες του ΤΕΙ στα Χανιά και είναι ελεύθερες για τους ενδιαφερόμενους. Περισσότερες πληροφορίες στα http://transelect.chania.teicrete.gr και http://spea2014.chania.teicrete.gr Καθ.Γιάννης Καλιακάτσος Ακαδημαϊκός Συντονιστής ERASMUS & Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΙ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook